Maasstede en NS Poort tekenen overeenkomst

30 november 2007

Maasstede en NS Poort tekenen overeenkomst

30 november 2007

Projectontwikkelaar Maasstede en NS Poort hebben op 30 november de overeenkomst getekend voor de aan- en verkoop van 31 appartementen, 44 parkeerplaatsen en 500 m² horecaruimte aan de Wijnhaven. De ontwikkeling is een onderdeel van het herontwikkelingsgebied tussen de Blaak en de Wijnhaven in Rotterdam. Daarnaast koopt Maasstede van NS Poort grond ten behoeve van de bouw van een nieuw kantoorpand aan Wijnhaven 23 alsmede 29 parkeerplaatsen in de nog te bouwen parkeervoorzieningen op dezelfde locatie.

De aangekochte grond zal door Maasstede worden bebouwd meteen kantoorgebouw van 1.400 m² en 175 m² horecaruimte. De appartementen met de bijbehorende parkeerplaatsen en de horecaruimte zullen door Maasstede te huur worden aangeboden.

Het gebied rond het nieuwe Gelderse Plein krijgt na jarenlang braak gelegen te hebben nu eindelijk vorm. Op deze plek verrijst een nieuwe bruisende leefomgeving bestaande uit wonen, werken en uitgaan. Het Planteam Wijnhaven/Blaak Zuidzijde bestaat naast Maasstede en NS Poort uit Blauwhoed en het Ontwikkelingbedrijf Rotterdam. Gezamenlijk worden er 89 appartementen, een hotel, circa 19.000 m² kantoorruimte, 800 m² horecaruimte, een plein en 420 parkeerplaatsen ontwikkeld.

Maasstede Vastgoed Ontwikkeling 

Maasstede Vastgoed Ontwikkeling initieert sinds 25 jaar ontwikkelingen op het gebied van kantoor- en bedrijfsruimten door heel Nederland voor zowel eigenaars als gebruikers. Projecten worden gerealiseerd vanuit een conceptgerichte aanpak. Met gevoel voor vastgoed, kennis van de markt, creativiteit, overzicht en daadkracht. De afgelopen jaren is Maasstede zich met haar activiteiten steeds meer gaan bezighouden met gebiedsontwikkeling. De activiteiten van Maasstede in het Wijnhaven gebied zijn hier een voorbeeld van.

NS Poort

Stations groeien steeds meer uit tot een ontmoetingspunt voor vervoer, werk, onderwijs, winkelen, ontspanning en wonen. Een dynamische omgeving die aangenaam, leefbaar en veilig is. Een stadsportaal met meerwaarde voor reizigers, passanten en samenleving. Dankzij uiteenlopende projecten in en rond het station beschikt NS Poort over veel specifieke kennis en ervaring. Het stelt haar instaat samen met opdrachtgevers een gebied te ontwikkelen dat aansluit op de omgeving. Met het ontwikkelen en beheren van kantoren, winkels en woningen, het exploiteren van winkelactiviteiten en de zorg voor de aantrekkelijkheid van de stations zelf draagt NS Poort bij tot het tot leven brengen van stationslocaties.

Terug naar overzicht